درمان لک ملاسما
علت اصلی ملاسما ناشناخته است. مردم با سابقه فامیلی ملاسما غالبا بیشتر دچار ملاسما می شوند. تغییرات هورمونی ،ملاسما را تشدید می کند. این حالت معمولا طی حاملگی دیده می شود و به نام” کلواسما” یا “نشان حاملگی” معروف است.
قرص های پیشگیری از بارداری می تواند باعث ملاسما شود ،اگرچه درمان های هورمونی جایگزین که پس از یائسگی استفاده می شود باعث این تغییر پوستی نمی شوند.اشعه خورشید فرد را مستعد ملاسما می کند. اشعه ماورای بنفش خورشید و حتی نور شدید لامپ می تواند سلول های تولید کننده رنگدانه یا ملانوسیت در پوست را تحریک کند.افراد با پوست تیره تر ملانوسیت های فعال تری نسبت به افراد با پوست روشن دارند. ملانوسیت ها مقادیر زیادی رنگدانه تولید می کنند ولی این فراورده های رنگی فقط در اثر تحریک با نور خورشید یا افزایش سطوح هورمونی فعال می شوند. بیشترین علت عود ملاسما در معرض قرار گیری در برابر نور است.هرگونه تحریک پوست ممکن است باعث افزایش رنگدانه در پوست افراد تیره شود که سبب بدتر شدن ملاسما می شود. ملاسما با هیچ بیماری داخلی یا اختلال عملکرد بدن مرتبط نیست.
لیزر درمانی:
در مواردی که لکهای پوستی که در اثر ازدیاد رنگدانههای پوستی ایجاد میشوند تیرهتر باشند و یا در مواردی که لایهبرداری و استفاده از محصولات محافظت کننده پوست در درمان آنها مؤثر واقع نشود از روش لیزر درمانی استفاده میکنند. این روش برای درمان عارضههای پوستی عملکرد بسیار خوبی دارد و میتواند امیدوار کننده باشد. اما این روش درمان ممکن است کمی طول بکشد و برای به دست آمدن نتیجه مطلوب ممکن است به ۴ جلسه درمانی یا حتی بیشتر هم نیاز باشد. برای درمان مشکلات ناشی از رنگدانهها از روشهای درمانی مانند فراکسل و لایه برداری پوست با لیزر استفاده میشود.