نقش ژن در ریزش مو
شایع ترین نوع کم مویی نازک شدن مو یا طاسی ارثی است ، طاسی یا نازک شدن مو در آقایان بسیار شایع تر نسبت به زنان است ، در طی فرآیند طاسی موهای انتهایی با گذشت زمان به موهای کرکی و ولوس تبدیل می شوند .
طاسی ارثی در زنان بالای سن 40 سال و 50 درصد مردان را درگیر می کند ،در زنان طاسی ارثی معمولا در مرحله یائسگی بیشتر دیده شده است در حالی که در آقایان این طاسی ارثی پس از سن 30 سالگی بروز می کند .
طبق تحقیقاتی که انجام شده است ، طاسی ارثی در زنان بالاتر از 65 سال بسیار شایع است به گونه ای که 75درصد آنها به این طاسی مبتلا می شوند .
بلند شدن پیشانی مردان در اثر نازک شدن موهای ناحیه بالای ابرو و شقیقه پدیدار می شود و در بانوان از تاج سر طاسی شروع می شود .
دو فاکتور مهم هورمون ژنتیک و هورمون آندروزن در ریزش مو تاثیر گذار می باشند .
همان گونه که اطلاع دارید نقش مهمی رشد موها و چگونگی پراکندگی موهای بدن اشخاص توسط هورمون تستوسترون ایجاد می شود .
در سنین بلوغ بر اثر افزایش هورمون تستوسترون موهای شرمگاه ، موهای ثانویه و زیر بغل در آقایان تشکیل می گردند ، هیدروتستوسترون هورمونی است که سبب طاسی و ریزش موها می گردد
هورمون هیدروتستوسترون بر رشد مو اثر گذاشته وسبب تخریب فولیکولهای موی سر می شود .
اگر سیکل رشد موها دچار اختلال شود ، موهای ضخیم به مرور زمان تبدیل به موهای کرکی می شوند ، در نهایت رشد آنها متوقف شده و پدیده طاسی ایجاد می شود .
در بروز انواع طاسی ارث نقش بسیار مهمی دارد ، طبق تحیقاتی که انجام شده است طاسی و ریزش مو هم در آقایان و هم در بانوان بسیار به ژنتیک اشخاص وابسته است و اگر اشخاصی که پدران و یا مادرانشان از طاسی و ریزش مو رنج می بردند در آینده آنها نیز به دلیل مورثی بودن این پدیده به طاسی و یا ریزش مو مبتلا می شوند .
شما عزیزان برای حل مشکلات ریزش مو می توانید به کلینیک زیبایی دکتر لطفی مراجعه نماید ، در این کلینیک پس از گذشت مراحل درمان ریزش مو انجام می شود ، پس از طی نمودن مراحل و درمان ریزش مو می توانید نواحی که دچار کم پشتی یا طاسی شده اند را با کاشت مو ترمیم نمود .
در کلینیک زیبایی دکتر لطفی کاشت مو به روش های گوناگونی انجام می شود شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله کاشت مو کیمیا مراجعه نمایید .
یکی از روش های کاشت مو روش FUT است به اختصار این روش را بیان می کنیم :
كاشت مو به روش اف یو تی (FUT)
در این روش، برداشت مو از طریق عمل جراحی با برداشتن یک نوار کوچک از قسمت مودار پشت سر انجام شده که معمولا تحت بی حسی موضعی صورت می گیرد و محل برداشت، بخیه می شود. سپس فولیکول های مو زیر میکروسکوپ از یکدیگر جدا می شوند. در نهایت شکاف های ظریفی (1 میلیمتری) در محل مورد نیاز در پوست سر ایجاد شده و گرافت های مو کاشته می شوند.
کاشت مو به روش اف آی تی (FIT)
در این روش نیازی به برداشت نوار مو از پشت سر نیست. بلکه با استفاده از یک پانچ ظریف و فروکردن آن در پوست سر، فولیکول های مو را خارج می کنند. عمل برداشت مو معمولاً از پشت سر و ناحیه شقیقه انجام می شود. در مرحله بعد فولیکول های مو زیر میکروسکوپ از یکدیگر جدا می شوند. در نهایت (دقیقاً مانند روش قبل) شکاف های ظریفی (1 میلیمتری) در محل مورد نیاز در پوست سر ایجاد شده و گرافت ها کاشته می شوند.
تفاوت روش FUT با FIT :
روش اصلی کاشت مو FUT می باشد و در اولین مرحله کاشت که به تعداد گرافت بیشتری احتیاج داریم از این روش استفاده می شود .
- همواره کیفیت گرافت های تهیه شده دراین روش بهتر از FIT می باشد، زیرا دید کافی جهت جداسازی فولیکول ها وجود دارد .
- جای نوار برداشته شده در FUT به شکل خطی باریک زیر موی سر پنهان می شود اما درروش FIT کم پشتی نامحسوسی در پشت سرایجاد می شود.
- در روش FUT محدودیت نوار برداشته شده از پشت سر را داریم درحالی که در روش FIT محدودیت نوار و کشیده شدن پوست سر و بخیه زدن را نخواهیم داشت.
- مدت زمان انجام عمل FUT کمتر از روش FIT می باشد در نتیجه خستگی کمتری برای بیمار به همراه دارد.